Симеоновград е сред общините  с най- много неграмотни жители в

...
Симеоновград е сред общините  с най- много неграмотни жители в
Коментари Харесай

4.6 % от хората в Симеоновград не могат да четат и пишат

Симеоновград е измежду общините  с най- доста необразовани поданици в страната, откакто 4.6 % от популацията не може да чете и написа. Първото място по този индикатор заема Сливенско с 5 на 100 необразовано население, демонстрират данните на Национален статистически институт от преброяването м.г.

Учудващо доста са необразованите  в община Харманли- 3.8 %. В Стамболово неуки са 3.5 на 100 от хората. За регионалния  център Хасково този % е 1.7, като той е по- висок от  Димитровград, където необразовани са едвам 0.8 % от жителите.  

Много висока безработица демонстрират данните на Национален статистически институт. Според тях 13.6 на 100 от хората в трудоспособна възраст в региона не работят, а съгласно  Агенцията по заетостта те са 5%. Голямото разминаване се получава, тъй като Агенция регистрира единствено записаните на борсата. 

Най- висока е безработицата в община Любимец, където е 31.9%. Следва Симеоновград с 28.2% и Стамболово с 22.2%, демонстрират още данните за социално- икономическите характерности на популацията.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР